Naše sociální odpovědnost

15.12.2021
vdv long
Michaela Břehovská
Michaela Břehovská Marketing Manager

Adventní čas je doba rozjímání a bilancování. Většinou si u toho uvědomíme hodnotu zdraví, rodiny, zázemí. Poslední dva roky jsou navíc poznamenané celosvětovou pandemií, která zasáhla každého z nás. O to více je třeba se společně semknout a podporovat se. Jak řekla jedna naše kolegyně: „Není nad dobrý pocit z pomoci potřebným, obzvlášť v této době.“ 

Pomáháme mladým lidem ze znevýhodněného prostředí k získání lepšího vzdělání

mBlue si uvědomuje svoji společenskou zodpovědnost v oblasti zaměstnanosti. Každý den při hledání kandidátů pro naše firemní klienty vidíme, že vzdělání a výborná znalost světových jazyků jsou nutným parametrem pro získání atraktivního zaměstnání. Mnoho mladých lidí má však přístup ke kariéře a k naplněnému, úspěšnému životu kvůli jejich sociálnímu zázemí velmi obtížný. Spojili jsme proto již před pár lety naše síly s Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové a rozhodli jsme se pravidelně a dlouhodobě podporovat různým způsobem znevýhodněné mladé lidi. 

Máme to štěstí, že jako firma stále rosteme a letos slavíme již 10. výročí své existence. A to je příležitost pomoci ještě více. Připravili jsme výroční charitativní akci, kdy darujeme Nadaci Olgy Havlové za  každého našeho 10. kandidáta, kterému pomůžeme získat nové pracovní uplatnění, částku 10 000 Kč.  

Společně s prvními firemními klienty ze společností Cimex, F.X.Meiller a Loxxess jsme předali darovací šeky ředitelce Nadace.  

V  lednu budeme v  předávání darovacích šeků pokračovat s  klienty, jejichž zakázky zrealizujeme do konce roku. 

Darujeme naše oblečení, běháme jako o závod a práce se nebojíme

Pravidelně během roku získáváme finanční prostředky pro  dobročinné aktivity mezi vlastními zaměstnanci. Příkladem může být mBazárek, kde módní kousky, již vyřazené ze šatníků našich zaměstnanců a zaměstnankyň, jsou vydraženy pro charitativní účely. 

Finance ale nejsou to jediné, čím mBlue Nadaci pomáhá. Ve svých řadách máme spoustu sportovců a každoročně stavíme štafetu a účastníme se Běhu dobré vůle.  

Nedílnou součástí naší firemní kultury je dobrovolnictví. I letos jsme přiložili ruku k dílu a pomohli k viditelné změně. V rámci dobrovolnických dnů má každý z nás možnost vybrat si aktivitu, která je mu blízká. Tentokrát jsme pomohli s vymalováním interiérů a úklidem zahrady v Klokánku na Praze 11. Podpořili jsme i projekt Ukliďme Česko a vrhli se na úklid Prokopského údolí.  

Podporujeme i ty, kteří nás v překonávání překážek inspirují

Rádi podporujeme i lidi, kteří svou vůlí, životním příběhem či překonáváním překážek inspirují ostatní. Jedním z nich je i Marek Holeček – jeden z nejúspěšnějších a nejzkušenějších horolezců současnosti, který podniká náročné výstupy v horách po celém světě. Marek dosahuje špičkových sportovních výkonů, naším cílem je poskytování špičkových služeb. 

Mohlo by vás zajímat

Blog Nove logo suqare

Měníme logo mBlue

Personálně-poradenská společnost mBlue se po 8 letech od svého vzniku rozhodla ke změně svého loga. Původní logo prošlo lehkou grafickou úpravou textové části a doplňuje jej nový symbol (piktogram) značky….

09.07.2019
Celý článek
blog spindl square

mBlue ve Špindlu

Každý rok koncem ledna vyráží celé mBlue na dvoudenní pracovní offsite za hranice Prahy, abychom vyhodnotili aktuální stav “7 pilířů mBlue” a vytvořili celofiremní akční plán na začínající rok. 24….

28.01.2020
Celý článek
schuzky nove online

Informace k provozu mBlue

S ohledem na aktuálně vyhlášený nouzový stav a omezení pohybu osob uzpůsobujeme od 16. 3. 2020 do odvolání systém fungování naší společnosti. Pro bezpečí a zdraví našich klientů, kandidátů a…

16.03.2020
Celý článek

Pro firmy

Potřebujete lidi k Vám do firmy? Chcete optimalizovat Vaše HR procesy? Kontaktujte nás, ozveme se vám co nejdříve zpět.

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

Pro uchazeče

Hledáte lepší pracovní uplatnění? Chcete, abychom vám dali vědět, až se pro vás vhodná pozice otevře? Nahrajte nám, prosím, váš životopis.

Vložením CV souhlasíte se zpracováním osobních údajů