Osobní štěstí = priorita firmy

06.03.2019
Blog Osobní štěstí long
Martina Knopová
Martina Knopová Researcher mBlue

mBlue jako personálně-poradenská společnost si dobře uvědomuje, že očekávání a požadavky na pracovního prostředí se hodně změnily od očekávání, jaká měla generace našich rodičů. Jak padly geografické bariéry a životy nám prostoupily moderní technologie, lidé hledají v práci více než jen práci. A téma osobního štěstí se stalo tématem zájmu moderních, progresivních firem.
Víte, že team složený z lidí spokojených v osobním životě je:
  • 6x inovativnější v hledání řešení
  • o 26% dosahuje vyšší produktivity práce
  • o 50% klesá fluktuace?
Věda neumí definovat vzorec štěstí, ale je prokázáno, že:
  • vnější faktory ovlivňují pocit štěstí pouze na krátkodobé úrovni
  • dlouhodobý pocit štěstí vzniká v momentě, když budujeme pocit vděčnosti za to, co máme, místo touhy po tom, co ještě nemáme

Pod záštitou Happiness týmu se v mBlue v únoru 2019 uskutečnilo několik fajn akcí. Některé z nich mají tradici již dlouhodobě, jiné teprve začínají.

Nechte se inspirovat, jak probudit, oživit či prostě jen posílit firemní kulturu.

mDrinking – v rámci setkávání se večer po práci jsme se rozhodli objevit nový podnik nedaleko našich kanceláří. Jednalo se o robotickou vinárnu Cyber Dog. Roboti byli přátelští a víno nám v pořádku dovezli.

14. únor se neobešel bez láskyplného setkání při ranní kávě s něčím sladkým, z lásky pečeným. Mezinárodní den všech zamilovaných jsme oslavili snídaní. Ochutnali jsme cheesecake, hummus, muffiny, řepové brownies i raw kuličky.

Vzhledem k tomu, že jsme příznivci sportu, rozhodli jsme se, v rámci společné motivace, že se budeme setkávat jedno ráno v týdnu a budeme se spolu protahovat podle videí na internetu. Zaujala nás Still on the way jóga, kde si můžeme vybrat z různých úrovní. Namaste.

Náš tradiční mRun tentokrát v nové sestavě. Jelikož jsme firma plná obchodníků, povedlo se nám zakvírovat další kolegy, kteří s námi ještě neběželi. Zpětná vazba byla pozitivní, a tak se těšíme na příští týden!

 

Mohlo by vás zajímat

Blog košile na míru

Košile na míru, služby na míru

V mBlue si zakládáme na tom, že ke každému požadavku klientů přistupujeme individuálně. Žádná universální šablona, ale naše navrhované řešení je vždy přizpůsobeno na míru potřebám a situaci klienta. Díky…

30.01.2019
Celý článek

Pro firmy

Potřebujete lidi k Vám do firmy? Chcete optimalizovat Vaše HR procesy? Kontaktujte nás, ozveme se vám co nejdříve zpět.

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

Pro uchazeče

Hledáte lepší pracovní uplatnění? Chcete, abychom vám dali vědět, až se pro vás vhodná pozice otevře? Nahrajte nám, prosím, váš životopis.

Vložením CV souhlasíte se zpracováním osobních údajů