Přednášíme o Assessment Centrech na Anglo-American University

27.11.2017
angloamerican university
Milan Mahovský
Milan Mahovský Jednatel mBlue

Vládu si zasloužíme, jakou volíme. Management takový, jaké vzdělání mu poskytneme. Loni jsem se rozhodl, že trochu přiložím ruku k dílu a přijal nabídku na 2 HR přednášky na VŠE.  Tím pádem na letošní pozvání od Anglo-American University – na přednášku o  Assessment Centrech –  jsem se už vyloženě těšil.

Moje dcera říká, že nechápe, proč učitelé jen přednáší informace. Že na internetu si dohledá informace rychleji a v souvislostech. Vzal jsem tuto inspiraci vážně. Zapomněl jsem na svoje studia v Karlově Univerzitě a vybavil jsem si trimestr na University of Amsterdam = workshop, diskuze, zapojení studentů, prezentace témat studenty, 9 slidů na 2,5 hodiny. Informace o AC si studenti připravili buď sami dopředu nebo během workshopu.

Neskutečně mne překvapilo, že dokázali skoro 100% o AC na webu najít. Mělo to hlavu i patu. Jedna studentka prezentovala skvěle, druhá bídně. Je vidět, že jsou zvyklí jen sedět v lavicích a poslouchat.

Aplikace informací již byla výrazně horší. Zkusit z inzerátu definovat kompetence pro zadání AC se studentům nepodařilo. Asi se podepsala jejich malá zkušenost informace ihned aplikovat.

Vyvrátil jsem hlavní mýtus: „AC je drahé“. Na internetu často zmiňovaná nevýhoda. Asi autoři zapomínají započítat náklady na vyšší fluktuaci ve zkušební době či v prvním roce. U obchodníků by se daly do business case započítat i  ušlé obchodní příležitosti, resp. prodeje. Náklad na AC ve srovnání se statisícovými náklady za odchod kandidáta na konci zkušebky je opravdu dobrá investice.

Anglo-American University mne chce zapojovat pravidelně a studenti mi dokonce zatleskali. Zdá se, že mé pedagogické vzdělání budu muset používat častěji. Že bych se vrátil i jako trenér hokeje? Zatím to pozdržím. Nyní se bavím růstem mBlue divize IT bodyshoppingu, který propojuje  IT specialisty (kontraktory) s IT projekty.

 

Mohlo by vás zajímat

Blog košile na míru

Košile na míru, služby na míru

V mBlue si zakládáme na tom, že ke každému požadavku klientů přistupujeme individuálně. Žádná universální šablona, ale naše navrhované řešení je vždy přizpůsobeno na míru potřebám a situaci klienta. Díky…

30.01.2019
Celý článek
online pohovory square

Pohovory po síti

Na toto téma již vyšlo mnoho článků, tipů či rad, jak se na ně připravit a zanechat ten nejlepší dojem. Dnes bychom se s vámi chtěli podívat na tuto problematiku…

22.11.2021
Celý článek
blog spindl square

mBlue ve Špindlu

Každý rok koncem ledna vyráží celé mBlue na dvoudenní pracovní offsite za hranice Prahy, abychom vyhodnotili aktuální stav “7 pilířů mBlue” a vytvořili celofiremní akční plán na začínající rok. 24….

28.01.2020
Celý článek

Pro firmy

Potřebujete lidi k Vám do firmy? Chcete optimalizovat Vaše HR procesy? Kontaktujte nás, ozveme se vám co nejdříve zpět.

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

Pro uchazeče

Hledáte lepší pracovní uplatnění? Chcete, abychom vám dali vědět, až se pro vás vhodná pozice otevře? Nahrajte nám, prosím, váš životopis.

Vložením CV souhlasíte se zpracováním osobních údajů